Karl Edvard Wiberg född 18981223

i Kattarp

 

Kalle var min farbror, han var äldst i en syskonskara på nio. Han har lämnat efter sig dagböcker om sitt stora intresse av fiske och jakt. Han hade fler intressen, han spelade dragspel och han skrev dikter. Han var aldrig gift och hade inga barn.

Han sålde all fisk och fågel och han har noggrant fört räkenskaper. I en sammanställning kan man se att han under åren 1939-1950 har fått upp 647,6 kg  fisk i Vegeå. Man kan också se att det finns lite stjärnor och de betyder att han har betalat arrende med fisken.

Han dog 68 år gammal i magcancer och två dagar före sin död skrev han sitt testamente. Så här börjarde han  det "Ja man börjar nu och märka åt vilket håll det lutar. Det första så är det ju begravningen å tänka på . Men den vill ja att ni gör så änkel som möjligt, ingen dyrbar kista. Så bjuder ni med biljett dom närmaste. Så får ni ställa till med kaffe och vin. Det får bli Fleninge Gästis eller Folkets Park i Hasslarp. Den saken får ni själv avgöra."

Så fortsätter det på fyra A4 sidor där han delar upp alla sina ägodelar till släkten från strumpor till gevär. Ja, det är helt underbart att läsa och jag tycker att han är värd en egen sida med lite bilder.

 

   

Här har Kalle skrivit en dikt till sin mor och far Kristina och Carl Wiberg på deras silver bröllopsdag 1923

Tillbaka